sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Mansikkajätski


Tänä kesänä on syöty mansikoita. On poimittu ja pakastettu ja leivottu. Ensi kertaa kokeilin tehdä mansikoista jäätelöä. Netti on pullollaan erilaisia jätskireseptejä. Päädyin kondensoidun maidon ja kerman liittoon perusmassana, jossa joukossa hiukan glukoosisiirappia. Kyseinen siirappi estää suurten jääkiteiden muodostumista pakastuksen aikana. Makuna vaahterasiirapissa makeutettuja mansikoita ja suklaarouhetta.

Jäätelö on todella nopea valmistaa ja melkein yhtä nopeasti katosi parempiin suihin :)

5 dl kuohukermaa
1 prk (397g) kondensoitua maitoa
2 rkl glukoosisiirappa

250g mansikoita
2 rkl vaahterasiirappia
suklaarouhetta

Pilko mansikat pieniksi kuutioiksi. Voit myös survoa mansikkakuutioita hieman. Sekoita joukkoon vaahterasiirappi. Vatkaa kerma, kondensoitu maito ja glukoosisiirappi vaahdoksi. Lisää joukkoon mansikat ja suklaarouhe (jätä osa mansikoista ja suklaasta sivuun koristelua varten) ja sekoita tasaiseksi. Jos mansikat ovat kovin mehukkaita, valuta ylimääräinen neste pois ennen jäätelömassaan lisäämistä. Kaada massa pakastusta kestävään rasiaan ja ripottele vielä pinnalle koristeeksi mansikkakuutioita ja suklaarouhetta.

Anna olla pakastimessa vähintään 6 tuntia, mielellään yön yli. Ota valmis jäätelö tarjolle huoneenlämpöön ennen syöntiä, jotta sitä on helpompi annostella. Mansikat tuovat jäätelöön jonkin verran nestettä, joten jäätelö on normaalia hiukan kovempaa suoraan pakkasesta otettuna. Kun annat jäätelön rauhassa huoneenlämmössä pehmentyä, niin jätskipallojenkin pyörittely onnistuu vaivatta.





4 kommenttia:

  1. Uu naminam! Kuulostaa tosi helpolta mutta myös herkulta! Tätä pitää testata lähiaikoina. :P

    VastaaPoista
  2. Tätä on aivan pakko päästä kokeilemaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilemaan vaan! Meillä tämä jäätelö sai hyvän vastaanoton :)

      Poista